Blanka Vlašić trijumfom okončala sezonu

Atletski miting u Solunu

Blanka Vlašić trijumfom okončala sezonu

Adnan Beganović

Hrvatska atletičarka i najbolja svjetska visašica, Blanka Vlašić, pobjednički je završila još jednu sezonu. Na atletskom mitingu u Soluna Blanka Vlašić s preskočenom visinom od 204 sm osvojila je prvo mjesto.

Sjajna hrvatska atletičarka još jednom je napala svjetski rekord, ali i ovaj put nije uspjela. No, posljednji treći skok na visini od 210 cm bio je do sada najbolji u Blankinoj karijeri i malo je nedostajalo da Kostadinovu skine s trona.

Druga na današnjem mitingu završila je Ruskinja, Ana Čičerova, s preskočenih 200 cm, dok je treće mjesto zauzela talijanska atletičarka Antonietta di Martino, koja je preskočila 197 cm.

Atletski miting u Solunu, skok u vis, žene:

Blanka Vlašić 204 cm
Ana Čičerova 200 cm
Antonietta di Martino 197 cm

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.