Blanka Vlašić upitna za SP

Šok za ljubitelje atletike

Blanka Vlašić upitna za SP

Sve ljubitelje sporta šokirala je vijest da hrvatska atletičarka Blanka Vlašić vjerovatno neće nastupati na SP u Južnoj Koreji koje počinje 27. avgusta.

Još u subotu je na Poliklinici u Splitu napravljena magnetna rezonanca njenog povrijeđenog ljevog kolena i situacija nije dobra. Potrvđeno je da je u pitanju ruptura mišića ljeve odrazne noge sjajne skakačice u vis.

Joško Vlašič je rekao da će konačna odluka o tome da li Blanka putuje u Daegu biti doneta 19. avgusta. Hrvati se ostali već bez jednog kandidata za medalju i to bacačice diska Sandre Perković koja je suspendirana zbog dopinga, ali je ovo još veći šok jer je Blanka favorit broj jedan za zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.