Blanka zbog povrede zaključila sezonu

Ništa od SP-a u Moskvi

Blanka zbog povrede zaključila sezonu

M. Maksimović

Nakon sedam nastupa, Blanka Vlašić je odlučila zaključiti ovogodišnju sezonu. Blanka se vratila 25. maja, a svoj posljednji nastup kako se sada to ispostavilo, imala je u Monte Carlu.

Od početka je osjećala bol u predjelu petne kosti i ahilove tetive odrazne noge. Bol je varirala od laganog na početku, pa do jedva podnošljivog u Monte Carlu. Nakon nastupa u Kneževini, bol se zadržala što je Blanki bio jasan signal.

"Sretna sam što sam odradila sedam natjecanja ove sezone i presjekla težak period iščekivanja. Međutim ne smijem dopustiti da mi želja za nastupom u Moskvi nadvlada zdravo prosuđivanje. Visoki skokovi pod ovim otežavajućim okolnostima daju mi nadu da mogu biti još puno bolja, a da bih to postigla, moram biti potpuno zdrava" kaže Blanka koja tako propušta SP u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.