Blanki drugi najbolji rezultat svih vremena

Na zagrebačkom atletskom mitingu

Blanki drugi najbolji rezultat svih vremena

Edmir Škorić

Preskočivši 208 centimetara na zagrebačkom atletskom mitingu, popularnom "Hanžeku", Blanka Vlašić postavila je drugi najbolji rezultat svih vremena.

Zagrebački atletski miting donio je hrvatskoj atletičarki Blanki Vlašić drugi najbolji rezultat svih vremena. Vlašić je daleko iza sebe ostavila ostale konkuretkinje, a pokušala je i preko 210, no nije uspjela oboriti mitski rekord Stefke Kostadinove.

Sve prepreke Blanka je uspjela preskočiti iz prvog pokušaja, a zagrijavala se sa 190 i 194 centimetra. Nije punoi mala problema ni sa 200 i 205 centimetara. Drugoplasirana Ruskinja Ana Čičerova ostala je na 194 centimetra.

Dakako, Blanku je do njegov rekorda vodila odlična domaća publika.

"Već dugo osjećam da imam vrlo velik skok u svojim nogama. Čekala sam da mi se dogodi i evo danas je to bilo to. U Berlinu se tresla letvica i na 2.04, skokovi nisu bili kvalitetni jer je nervoza uzela svoje. U Zuerichu sam bila emotivno prazna. Danas je sve bilo savršeno, od osjećaja pa do tehnike. Ja sam ciljala 2.05, ali ovo je još bolje. Nisam ovo očekivala", izjavila je Blanka za HRT poslije preskočenih 208 centimetara.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.