Boje BiH brane Nedim Čović i Jasna Horozić

Evropsko prventvo

Boje BiH brane Nedim Čović i Jasna Horozić

O. Lekić

Svečanim otvaranjem koje je na programu danas zvanično će početi EP u atletici. Domaćin Evropskog prvenstva je Barcelona, a boje BiH na smotri najboljih evropskih atletičara i atletičarki branit će Nedim Čović i Jasna Horozović.

Nedim Čović u Barcelonu odlazi kao najbrži čovjek u Bosni i Hercegovini, koji je ne tako davno oborio državni rekord na 100 metara star 28 godina (10.42). Njegova forma u posljednje vrijem bila je u uzlaznoj putanji, no neugodna povreda zadnje lože dovela je pod znak pitanja njegov nastup na Evropskom prvenstvu. Međutim, Čović je stisnuo zube i sutra će s početkom u 19 sati zauzeti svoju startnu poziciju u kvalifikacijama na 10o metara. Čović će učestvovati i u utrci na 200 metara.

Jasna Horozić na Evropskom prvenstvu učestvovat će u utrci na 400 metara. Devetnaestogodišnja atletičarka za EP pripremala se na stadionu Tušanj, a u Barceloni će pokušati oboriti državni rekord star osam godina koji drži Dijana Kojić (54,28). Nastup u Barceloni za Jasnu Horozić označit će i početak priprema za Ljetne olimpijske igre 2012. godine u Londonu, na kojima bi ova mlada atletičarka trebala biti glavni adut našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.