Bolt će nastupiti u Rimu na Golden Gali

Bolt će nastupiti u Rimu na Golden Gali

Edmir Škorić

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, potvrdio je kako će trčati 100 metara na tradicionalnom mitingu Golden Gala u Rimu 31. maja.

"Naporno treniram i zasad se sve odvija prema planu. Cilj mi je na Olmpijskim igrama u Londonu odbraniti tri zlatne medalje iz Pekinga", izjavio je Bolt, uz to dodavši:

"Utrka u Rimu bit će dobar test u ranoj fazi sezone. Dobit ću odgovor na pitanje šta još trebam napraviti na putu do OI".

Jamajčanin je prošlu sezonu otvorio baš u Rimu na mitingu Dijamantne lige, pobijedivši na 100 metara sa rezultatom 9.91.

Ranije je potvrdio svoj nastup i na mitingu Dijamantne lige u Oslu 7. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.