Bolt doživio saobraćajnu nesreću

Bolt doživio saobraćajnu nesreću

Junak Olimpijskih igara iz Pekinga, Jamajčanin Usain Bolt, osvajač zlatnih medalja u utrkama na 100, 200 m i štafeti  4x100 m, u srijedu je u  Kingstonu doživio saobraćanu nesreću.

Kako je potvrdio u lokalnoj  policijskoj stanici, Bolt je sa  svojim sportskim vozilom BMW zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu na mokroj cesti. Vozilo je u nesreći bilo znatno oštećeno, a Bolt i njegova saputnica izašli su nepovrijeđeni. Doktorski pregled u bolnici je potvrdio  da Bolt nema ozbiljnijih posljedica.   

Za sada još nije poznato da li će nesreća uticati na Boltove takmičarske planove u bližoj budućnosti. Olimpijski prvak bi trebao da već krajem ove sedmice nastupi na mitingu u Kingstonu, a 17. maja na promotivnoj utrci na 150 metara u Manchesteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.