Bolt i Brown sportisti godine

Najbolji u Jamajci

Bolt i Brown sportisti godine

Atetičari Usain Bolt i Veronica Campbell-Brown proglašeni su za najbolje sportiste Jamajke u prošloj godini.

Oboje atletičara su na Svjetskom atletskom prvenstvu održanom prošle godine u Južnoj Koreji, osvojili zlatne medalje u utrkama na 200 metara.

Nešto prije, Atletski savez Jamajke proglasio je Jonathana Blakea za najboljeg u prošloj godini, nakon što je ovaj atletičar na Svjetskom prvenstvu osvojio zlatnu u utrci na 100 metara. Bolt je tada zbog lošeg starta diskvalifikovan.

"Blake i ja smo jako dobri prijatelji i namjeravmo i dalje našu domovinu činiti ponosnom zbog uspjeha koji postižeo. Neko rivalstvo mora postojati, ali mi ćemo i dalje zajedno raditi", rekao je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.