Bolt: I dalje sam bolji od Blakea

Jamajčanin najavljuje pohod na zlato u Londonu

Bolt: I dalje sam bolji od Blakea

Trostruki olimpijski prvak Jamajčanin Usain Bolt izjavio je da je on i dalje favorit za osvajanje zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu, a ne njegov trening partner Johan Blake.

"Mnogi misle da neko i može da me pobjedi, ali ja sam i dalje najbolji. Nije bitno šta kritičari pričaju jer ih uvijek demantujem kad izađem na stazu. To me motiviše, jer obožavam izazove", rekao je Bolt.

Blake je osvojio prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, a bivši šampion na 100 metara Maurice Green nedavno je rekao da vidi Boltovog zemljaka kao novog šampiona.

"Uspješno se oporavljam od povrede i vraćam u formu. Treniram zajedno sa Blakeom i guramo jedan drugog do krajnjih granica. On trening doživljava mnogo više takmičarskim od mene", dodao je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.