Bolt i Isinbajeva najbolji sportisti svijeta

Bolt i Isinbajeva najbolji sportisti svijeta

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) proglasilo je atletičare Usaina Bolta i Jelenu Isinbajevu najboljim sportistima svijeta u 2009. godini.

U anketi je učestvovalo 614 novinara iz 98 država, a Bolt i Isinbajeva su tako ponovili uspjeh od prošle godine kada su također proglašeni za najbolje.

Za najbolju ekipu proglašen je nogometni klub Barcelona, dok su priznanje za najbolji pres-centar dobili organizatori Svjetskog prvenstva u atletici u Berlinu.

Bolt je protekle godine dominirao, dobivši priznanja u gotovo svim izborima za sportistu godine. Drugo mjesto u izboru pripalo je nogometašu Barcelone, Argentincu Lionelu Messiju, dok je na trećem mjestu prvi teniser svijeta Švicarac Roger Federer.

U ženskoj konkurenciji, Isinbajeva je slavila ispred hrvatske atletičarke Blanke Vlašić i američke teniserke Serene Williams.

Nogometaši Barcelone bili su ubjedljivo najbolji u izboru za najbolju ekipu. Drugo mjesto zauzeo je F1 tim Brawn GP, a treća je nogometna reprezentacija Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.