Bolt i Jamajčani rutinski do novog rekorda

Novi rekord na Igrama Commonwealtha

Bolt i Jamajčani rutinski do novog rekorda

Štafeta Jamajke, predvođena Usainom Boltom, osvojila je prvo mjesto u trci 4x100 metara na Igrama Commonwealtha u Glazgovu.

Bolt, Jason Livermore, Kemar Bailey-Cole i Nickel Ashmeade ostvarili su vrijeme od 37,58 sekundi i postavili novi rekord Igara Commonwealtha , uprkos lošim uslovima zbog kiše koja je padala u Glazgovu pre trke.

Jamajčani su vodili od starta trke, ali su očekivano ključnu prednost ostvarili kada je na scenu stupio najbrži čovjek na svijetu. Bolt je tada uspio da se odvoji od Engleza, koji su osvojili srebro, dok je bronza pripala Trinidadu i Tobagu. 

Englezi su u cilju imali za 44 stotinke slabije vrijeme od Jamajčana, dok su atletičari Trinidada i Tobaga bili još osam stotinki dalje. 

Inače, najbrži čovjek na svijetu takmičenjima se vratio u Glazgovu, nakon što gotovo godinu dana nije nastupio. Svoj posljednji zvanični nastup upisao je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.