Bolt išao na 100 metara 8.79 u štafeti
Bolt je najbrži čovjek današnjice

Još jednom pokazao koliko može biti brz

Bolt išao na 100 metara 8.79 u štafeti

M. Maksimović

Jamajčanin Usain Bolt još jednom je zadivio svijet istrčavši kao zadnji član štafete 4x100 metara na mitingu u Philadelphiji svoju dionicu za nevjerojatnih 8.79 sekundi.

Atletska superzvijezda privukla je na stadion Penn čak 54.000 gledalaca, a on im se odužio strašnom utrkom koja neće ući u statistike s obzirom na leteći start. Bolt je trčao u posljednjoj izmjeni iza Marija Forsythea, Yohana Blakea i Marvina Andersona i u svom stilu je ostavio
konkurenciju iza sebe, tačnije prvu postavu Sjedinjenih Američkih Država za koju su trčali Walter Dix, Mike Rodgers, Shawn Crawford i Ivory Williams

"Imao sam toliku prednost da nije bilo teško pobijediti. Rezultat se ionako neće toliko pamtiti, ali jako iznenadilo koliko je ljudi došlo gledati atletiku", skromno je rekao Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.