Bolt: Još nisam legenda
Bolt spreman za nastup u Bruxellesu

Bolt ''neće '' u legenda (bar zasad)

Bolt: Još nisam legenda

M. Maksimović

Premda je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio tri zlatne medalje, a na nedavnom svjetskom prvenstvu u Berlinu još tri zlata i pritom postavio svjetske rekorde na 100 i 200 metara, Jamajčanin Usain Bolt se ne smatra atletskom legendom.

- Na dobrom sam putu da postanem legenda, ali to još nisam. Ako na idućim olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima nastavim s dobrim rezultatima, zaslužit će status legende -  rekao je jamajčanski atletičar uoči nastupa na mitingu Zlatne lige u Bruxellesu. Najbrži čovjek na svijetu testirao je stazu u Bruxellesu, nakon čega je izrazio nadu da bi mogao oboriti rekord mitinga.

- Umoran sam jer nisam imao dovoljno odmora nakon SP-a, ali se osjećam mnogo bolje nego prošle sedmice u Zürichu - dodao je Bolt. Na posljednjem mitingu iz serije Zlatna liga, na Weltklasse u Zürichu, Bolt je pobjedio sa vremenom 9.81, ispred Asafe Powella (9.88) i trećeg Darvisa Pattona (9.95).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.