Bolt lako kroz kvalifikacije

SP u atletici

Bolt lako kroz kvalifikacije

Jamajčanski atletičar Usain Bolt je uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu kvalifikacija utrke na 200 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Daegu.

Nakon diskvalifikacije zbog prebrzog starta u finalu na 100 metara, Bolt je na dužoj utrci ostvario najbolje vrijeme (20,30), iako je loše startao s predzadnjim reakcijskim vremenom  od 53 takmičara, prenose agencije.

Bolt je prije utrke zabavljao 30.000 prisutnih gledalaca uređivanjem frizure te izvođenjem kung-fu udaraca, nakon čega se koncentrisao na utrku i pobijedio.

Na pitanje kako se osjeća odgovorio je s palčevima okrenutim prema gore. Drugo mjesto je osvojio Amerikanac Walter Dix (20,42).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.