Bolt, Merritt i Rudisha u konkurenciji

Najbolji atletičar sezone

Bolt, Merritt i Rudisha u konkurenciji

Usain Bolt, Aries Merritt i David Rudisha kandidati su za najboljeljeg atletičata godine u svijetu.

Međunarodna atletska fedracija (IAAF) će najboljeg od tri nominirana atletičara proglasiti na svečanosti  24. novembra u Barceloni.

 Jamajčanin Usan Bolt, dvostruki olimpijski pobjednik iz  Londona, u slučaju pobjede će četvrti put osvojiti taj prestižni naslov.

Kenijac Rudisha, koji je bio  najbolji atletičar  2010, ove godine je u Londonu na 800 m osvojio olimpijski naslov sa novim svjetskim rekordom.

Amerikanac Merritt je na ovogodišnjim OI osvojio zlato u utrci na 110 m prepone, a zatim je u Briselu postvio svjetski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti