Bolt nastupa na Kajmanskim ostrvima

Nije poznata disciplina

Bolt nastupa na Kajmanskim ostrvima

M. Maksimović

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt nastupit će 8. maja na atletskom mitingu na Kajmanskim ostrvima. Zasad još nije poznato u kojoj će disciplini trčati svjetski rekorder na 100 i 200 metara.

"Do sada još nisam trčao na Kajmanskim ostrvima, ali moj trener Glen Mills mi je rekao puno lijepih stvari o mitingu. Nadam se da će biti sve više ovakvih mitinga na Karibima, jer su karipski sprinteri najbolji na svijetu. Veselim se nastupu na Kajmanskim ostrvima i nadam se da ću potaknuti mlade da se još više bave sportom", kazao je Bolt. Jamajćanski atletičar je ovu sezonu počeo u domaćem Kingstonu, gdje je trčao na 400 metara. 

Trčao je na Camperdown Classicu gdje je potavio u svojoj grupi vrijeme 46.71. Daleko je to od njegovog ličnog rekorda u toj disciplini 45.28 iz 2007. godine, ali Bolt je svejedno bio zadovoljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.