Bolt očekivano upisao prvu pobjedu

Dijamantska liga

Bolt očekivano upisao prvu pobjedu

Edmir Škorić

Najbolji atletičar na svijetu, Usain Bolt, na mitingu Dijamant lige došao je do nove pobjede. U utrci na 200 metara slavio je sa veoma dobrim vremenom 19.76.

U Šangaju je nastavljeno takmičenje "IAAF Dijamatsna liga", a ovaj put u centru pažnje bila je utrka na 200 metara, koja je očekivano pripala Jamajčaninu.

U svom premijernom nastupu Bolt je napravio novi rekord mitinga i tako ponovo zadivio svijet. Do sada je taj rekord držao njegov sunarodnjak Asafa Powell. Na drugom mjestu, sa 58 stotinki zaostatka, završio je Amerikanac Angelo Taylor. I na trećem mjestu završio je Amerikanac, Ryan Bailey.

Kod atletičarki je na 100 metara slavila Carmelita Jeter (Amerikanka), dok je na drugom mjestu sa 20 stotinki lošijim vremenom završila Shelly-Ann Fraser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.