Bolt odbacio optužbe za doping

"Potpuno sam čist"

Bolt odbacio optužbe za doping

Olimpijski prvak i svjetski rekorder u sprintu, Jamajčanin Usain Bolt, odbacio je optužbe za doping koje su se pojavile nakon što je njegova sunarodnjakinja, svjetska prvakinja na 100 metara, Veronica Campbell Braun nedavno bila pozitivna. 

"Potpuno sam čist i nemam nikakvih problema tog tipa. Mogu da me testiraju u bilo koje doba dana. Ali, molim ih da barem ne dolaze u šest ujutro, kao što to imaju običaj da rade", rekao je Bolt uz dozu ironije uoči mitinga Dijamatske lige u Parizu, koji je na programu u subotu 6. jula.

Najbrži čovjek svih vremena naglasio je da "govori u svoje ime i da se ne osjeća pozvanim da za atletičare tvrdi to isto".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.