Bolt otvara sezonu na 400m

Bolt otvara sezonu na 400m

Najbrži čovjek današnjice, olimpijski i svjetski prvak i rekorder na 100 i 200m, Jamajčanin Usain Bolt će 2010. godinu otvoriti nastupom na Jamajci, 13. februara i to u utrci na 400 metara.

Njegova posljednja utrka, naravno i pobjeda, bila je u septembru prošle godine u Grčkoj a 23-godišnji sprinter novu sezonu obično otvara nastupima na nešto duže staze, pa je tako i ovaj put.

Bolt je također potvrdio svoje učešće na 100m u okviru Dijamantske lige u New Yorku 12. juna, što će biti njegov prvi nastup u SAD-u nakon što je prvi put oborio svjetski rekord na ovom istom natjecanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.