Bolt ovaj put nije dozvolio iznenađenje

Pobjeda s rekordom mitinga

Bolt ovaj put nije dozvolio iznenađenje

M. Maksimović

Nakon što je prošle sedmice izgubio u Rimu na 100 metara, najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt nije dozvolio iznenađenje na mitingu Dijamantne lige u Oslu pobijedivši u utrci na 200 metara s najbržim rezultatom sezone 19.79.

Najboljih 200 m ove sezone do Osla je istrčao Jamajčanin Nick Ashemeade koji je početkom maja u Kingstonu postavio vrijeme 20.00. Bolt je oborio i rekord mitinga u Oslu koji je od 1996. godine držao Frank Fredericks s rezultatom 19.82.

Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (20.36), a treći je bio Britanac James Ellington (20.55).

Bolt je u Rimu osvojio drugo mjesto na 100 m iza Amerikanca Justina Gatlina.

"Pregledao sam utrku i razgovarao s trenerom Glenom Millsom. Ako on nije zabrinut, nisam niti ja. Osjećam se dobro, sve sam bolje," kazao je Bolt.

U skoku u vis slavila je Svetlana Shkolina  sa skokom od 197 centimetara, druga je bila Šveđanka Emma Green sa 195 cm koliko je preskočila i Ruskinja Ana Chicherova na trećem mjestu. Nakon pobjede u New Yorku s preskočenih 194 cm i trećeg mjesta u Rimu s visinom 195 cm, Blanka je na Bislett stadionu zapela na visini od 190 cm. Prije toga je propustila visinu od 180 cm, a potom iz prve preskočila 185 cm. Na kraju je to bilo dovoljno za peto mjesto.

Bugarska Ivet Lalova je istrčala 11.04 na 100 metara, Yousef Ahmed Masrahi na 400 metara 45.33. U bacanju koplja Vítezslav Vesely je imao hitac od 85 metara i 96 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.