Bolt pobjedio Powella
Prvi nastup Bolta nakon osam mjeseci

Treći miting Dijamantne lige

Bolt pobjedio Powella

M. Maksimović

Najveća atletska zvijezda današnjice,Jamajčanin Usain Bolt pobijedio je na mitingu Dijamantne lige u Rimu u utrci na 100 metara s rezultatom od 9.91 sekundi.Bolt se pojavio u Rimu gdje je privukao veliku pažnju pa su i tribine Olimpica bile odlično popunjene.

U centru pažnje je svakako bila utrka na 100 metara i nastup Bolta prvi put nakon osam mjeseci.Na kraju je u finišu utrke slomio otpor odličnog Aasafe Powella postavivši vrijeme koje je za samo jednu stotinku sekunde lošije od trenutačno najboljeg rezultata sezone kojeg drži njegov sunarodnjak Steve Mullings.Powell je imao vrijeme 9.93, dok je najbolji evropski sprintet Christophe Lemaitre bio treći sa 10.00.

Na mitingu u Rimu je postavljeno šest najboljih rezultat sezone.Na 5000 metara je slavio Etiopljanin Imaneu Mergi sa 12:54.21, dok je Francuz Renaud Lavillenie slavio u skoku s motkom sa 5.82.Britanac Phillipsu Idowuu je opet bio najbolji u troskoku, u trećoj seriji je skočio 17 metara i 59 centimetara, pobjedivši Šveđanina Olssona i Kubanca Copella.Od ostalih rezultat vrijedi izdvojiti nastup Maryam Yusuf Jamal iz Bahreina koja je pobjedila na 1500 metara (4:01,60), Amerikanke Alyson Felix na 400 metara (49,82) i Kenijke Milcah Cheiywai na 3000 zapreke (9:12,89).

Blanka Vlašić je nastavila u svom ritmu. Najbolja atletičarka svijeta  Vlašić pobijedila je preskočivši 1.95 metara, pa sada s Bugarkom Venelinom Venevom ima vodeći skok sezone u svijetu.Blanki je to, nakon Šangaja, druga pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi, a do nje je došla uvjerljivo jer su sve njezine suparnice otpale na 1.95 metara.

U bacanju diska najbolja je bila Sandra Perković.Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji (65.56), a imala je još tri ispravna hica - 64.06, 63.87 i 63.72 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti