Bolt ponovo srušio svjetski rekord

Berlin 2009

Bolt ponovo srušio svjetski rekord

Ovaj naslov više nikome ne predstavlja senzaciju. Jednostavno svijet se pita gdje je granica ovome čovjeku. Nakon godinu dana ponovo je srušio svjetski rekord na 200 metara, ovaj put vlastiti.

Usain Bolt je trku istrčao za samo 19,19 sekundi i postavio novu granicu u trčanju na 200 metara. Kad će ovaj rekord ponovo biti srušen to zna samo jedan čovjek. Usain Bolt. 

Srebrna medalja pripala je Alonsu Edwardu iz Paname, koji je sa 19,81 srušio južnoamerički rekord, dok je bronzu osvojio Amerikanac Wallace Spearmon sa vremenom 19,85. 

Bolt je tako još jednom nakon OI u Pekingu spojio pobjede u dvije najbrže discipline 100 i 200 metara, i tako postavio veliki izazov za sve buduće atletičare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti