Bolt postao najplaćeniji atletičar

Dobar razlog za proslavu rođendana

Bolt postao najplaćeniji atletičar

Iako je sezonu okončao zbog povrede, Usain Bolt je i dalje prvo ime svjetske atletike. Svjetski rekorder na 100 i 200 metara potpisao je novi sponzorski ugovor s Pumom koji ga čini najplaćenijim atletičarom u historiji ovog sporta.

Jamajčanin je tokom vikenda proslavio 24. rođendan, prvi nakon sedam godina koji je slavio u rodnom gradu, i tom prilikom je s izvršnim direktorom njemačke firme Jochenom Zeitzom potpisao trogodišnji ugovor.

Visinu ugovora nisu htjeli otkriti ni Bolt ni Zeitz, samo se Bolt našalio da sada ima para toliko da može kupiti što god mu padne na um. "Nisam znao šta ra radim, otišao sam s prijateljima vani, popili smo nekoliko pića i to je sve", objasnio je Bolt kako je proslavio rođendan i novi ugovor.

Usain Bolt je u Pekingu 2008.  na OI postavio svjetske rekorde na 100 i 200, te je osvojio zlato za Jamajku u štafeti 4x100. Međutim, samo dvije godine kasnije na SP-u u Berlinu Bolt je srušio vlastite rekorde na 100 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.