Bolt propušta miting u Monaku

Bolt propušta miting u Monaku

Edmir Škorić

Svjetski rekorder u utrkama na 100 i 200 metara Usain Bolt neće učestovati na mitingu Dijamantske lige u Monaku, koji je na programu 20. jula i za mnoge atletičare predstavlja poslednju provjeru pred početak OI u Londonu, prenosi Tanjug.   

Na iznenađenje mnogih Bolt je prošle nedjelje na prvenstvu Jamajke u Kingstonu izgubio obje utrke na 100 i 200 metara od zemljaka Johana Blakea. 

 

"Poslije pažljive procjene i učešća na takmičenju u Kingstonu, gdje smo imali problema, odlučio sam da Bolt ne učestvuje na mitingu u Monaku, kako bi imao dovoljno vremena za oporavak i spreman dočekao OI", rekao je Boltov trener Glen Mills. 

 

On nije precizirao sa kojim se "problemima" suočava jamajčanski sprinter. Bolt će u Londonu braniti titule na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.