Bolt s drugim najboljim vremenom do finala

Polufinale na 100 metara

Bolt s drugim najboljim vremenom do finala

Vlasnik svjetskog rekorda na 100 metara i vjerovatno najpopularniji atletičar svih vremena Usain Bolt plasirao se u finale trke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Bolt je trčao u trećoj grupi tokom polufinala, ali na kraju nije završio kao prvoplasirani, već je kroz cilj prošao nakon Amerikanca Christiana Colemana koji je bio brži za samo stotinku. Vrijeme Jamajčanina bilo je 9.98.

Iz prve grupe u finale su prošli Akani Simbine i Amerikanac Justin Gatlin. Iz druge grupe dalje idu Jamajčanin Yohan Blake i Britanac Rece Prescod. Po rezultatima u finalu će se naći i Francuz Jimmy Vicaut i Kinez Bingtian Su.

Podsjetimo, finalna trka na 100 metara na rasporedu je večeras od 22.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi