Bolt se vratio i opet je brz
Bolt se sprema za London

Na mitingu u Lausannei

Bolt se vratio i opet je brz

M. Maksimović

Najveća zvijezda atletskog mitinga u Lausannei, na sedmom mitingu Dijamantne lige bio je neponovljivi Usain Bolt koji je ponovo na stazi nakon šest sedmica pauze zbog povrede Ahilove tetive lijeve noge. Naravno da je Bolt pobijedio u vremenu 9.82 čime je izjednačio najbolji rezultat godine koji je u Rimu postavio njegov zemljak Asafa Powell.

Bolt je u Lausannei pobjedio Yohana Blakea koji je kao drugi imao vrijeme 9.96 svoj najbolji rezultat sezone , dok je treći bio Churandy Martina sa 10.16. Bolt je trebao trčati i na 200 metara, ali još uvijek ne želi riskirati upravo zbog povrede.

Rus Ivan Uhov je postavio najbolji rezultat sezone u skoku u vis, preskočivši u prvom pokušaju 2.33.Svjetska prvakinja u troskoku Yargelis Savigne je imala tri ispravna skoka, u posljednjoj šestoj seriji je išla 14 metara i 99 centimetara. svjetska dvoranska prvakinja na 1500 metara Gelete Burka je slavila sa najboljim vremenom sezone 3:59.28, dok je bivši olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 400 metara Jeremy Wariner slavio sa 44.57.Tu je sa najboljim vremenom sezone i Kenijac Nicholas Kemboi sa pobjedničkih 3:31.52 na 1500 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.