Bolt specijalnu pozivnicu za SP u Moskvi prepušta Blakeu

Bolt specijalnu pozivnicu za SP u Moskvi prepušta Blakeu

Edmir Škorić

Najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, neće tražiti specijalnu pozivnicu za utrku na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Moskvi naredne godine.

Bolt će tu pozivnicu, kako kaže, prepustiti svom sunarodnjaku Johanu Blakeu, aktuelnom svjetskom prvaku na 100 metara. Svoje mjesto tražit će kroz jamajčanske kvalifikacije.

Iako i Bolt i Blake ispunjavaju uvjete za specijalnu poziciju, broj je ograničen po zemljama, pa tako samo jedan iz Jamajke može biti privilegovan.

"Mislim da je Blake zaslužio tu pozivnicu time što je osvojio titulu na prošlom SP-u. Naravno, ja bih svakako trčao na 100 metara u kvalifikacijama na Jamajki", rekao je Bolt.

Iako ga je Blake "uzeo" na jamajčanskim olimpijskim kvalifikacijama na 100 i 200 metara, Bolt je na Igrama u Londonu osvojio zlata u obje discipline, te je predvodio štafetu Jamajke do svjetskog rekorda na 4x100 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.