Bolt trči u Manchesteru

Najbrži čovjek na svijetu

Bolt trči u Manchesteru

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu i aktuelni svjetski i olimpijski prvak, potvrdio je nastup na utrci u Manchesteru koja će se održati idućeg ponedjeljka. Bolt će trčati na dionici od 150 metara, a najteži protivnici biće mu britanski sprinteri.

Iako je prije samo 15-tak dana zadobio težu saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijedio skočni zglob, sa kojega su mu protekle srijede uklonjeni šavovi, Bolt će održati obećanje.

«Sigurno dolazim i nastupiću. Trener kaže da sam spreman, a on nikada ne bi riskirao sa ozljedom», kazao je Bolt koji će dan ranije biti Unitedov gost na Old Traffordu u derbiju Premiershipa protiv Arsenala.

Treba kazati da će u na 150 metara najveći konkurenti Jamajčaninu biti Britanci Marlon Devonish i Simeon Williamson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.