Bolt: U Riu želim postići olimpijski hat-trick

Najavljuje odbrane titula

Bolt: U Riu želim postići olimpijski hat-trick

A. Haznadarević

Najbolji svjetski sprinter, Jamajčanin Usain Bolt, rekao je danas da će braniti olimpijske titule na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru za četiri godine. 

"Jedino što će me zanimati u Riu je odbrana zlatnih medalja na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara", kazao je 26-godišnji Bolt novinarima u Wellingtonu. 

 

On je naveo i da je odustao od ideje da se na OI u Riu oproba u nekoj novoj disciplini, poput skoka u dalj. 

 

"Ipak ne želim da učestvujem u nekoj drugoj disciplini, jer bi mi to oduzelo energiju i skrenulo pažnju s odbrane titula. Hoću da pokažem svijetu da je moguće napraviti olimpijski hat-trick", objasnio je Bolt koji je, prije Londona, trijumfovao i na OI u Pekingu prije četiri godine. 

 

Jamajačanski atletičar i svjetski prvak priznao je danas da mu je prva sportska ljubav bio kriket. 

 

"To je tačno, ali više ne igram kriket tako često. Dogodi se ponekad, a uglavnom igram s bratom. Vjerovatno bih se bavio nekim drugim sportom, da nisam atletičar", istakao je Bolt. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.