Bolt večeras prvi put protiv Powella

Večeras u Parizu okršaj sezone

Bolt večeras prvi put protiv Powella

Dva najbolja sprintera današnjice, Usain Bolt i Asafa Powell, večeras će se na Meetingu Ariva u Parizu u sklopu Samsung Djamantne Lige prvi put naći zajedno na stazi ove sezone.

Usain Bolt je zbog povrede Ahilove tetive pauzirao dva mjeseca, a prije dvije sedmice se vratio pobjedom u Lausanni s vremenom 9.82, dok je Asafa Powell ove sezone u odsustvu Bolta najbolji sprinter. Prošle subote je Powell u Gatesheadu od Tysona Gaya doživio prvi poraz sezone.

Večeras dva Jamjčana u dvoboj ulaze s velikim očekivanjima. Bolt se nada kako će slaviti s vremenom 9.70, dok Asafa Powell, jedini koji je u zadnje dvije godine dobio Bolta, želi nastaviti dominaciju koju je Gay prekinuo prije pet dana.

Pored njih dvojice na na startu utrke na 100 metara u Parizu naći će se još Yohan Blake iz Jamajke, te Daniel Bailey iz Antigue i Barbude. Ostali učesnici ne očekuju mnogo, jer su svjesni da su prve dvije pozicije rezervisane za momke s Jamajke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti