Bolt želi srušiti rekord

Bolt želi srušiti rekord

Trostruki olimpijski šampion Usain Bolt želi "zadiviti" svijet istrčavanjem 100 metara na Olimpijadi u Londonu za 9,4 sekunde i 200 metara za 19 sekundi.

Dvadesetpetogodišnji Jamajčanin je vlasnik svjetskih rekorda na obje dionice, s vremenima 9,58 i 19,19 sekundi. 

 

U razgovoru za BBC 1 povodom obilježavanja 100 dana do Olimpijade, Bolt je naglasio da bi ga ponavljanje uspjeha s prošle Olimpijade u Pekingu, gdje je osvojio tri zlatne medalje, učinilo "živućom legendom".

 

"Ako budem dominantan na Olimpijadi, postat ću živuća legenda. Živuća legenda je među nama. Zvuči lijepo", kazao je Bolt.

 

Američki plivač Michael Phelps, 14-struki olimpijski šampion, nada se da će nastup u Londonu biti odličan završetak zvjezdane karijere.

 

"Ovo je posljednje poglavlje u mojoj karijeri i nadam se da će završiti dobro. Treniram naporno da bi tako i bilo", kazao je Phelps. 

 

U međuvremenu, engleski nogometaš David Beckham, koji se nada da će biti dio reprezentacije Velike Britanije na Olimpijadi, ponosan je zbog mogućnosti da se takmiči u rodnom gradu.

 

"Kao fan olimpijskih igara i kao otac, ponosan sam što mogu povesti svoju djecu na OI, na mjesto gdje sam odrastao", kazao je Beckham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.