Bolt želi trčati na 300 metara

Bolt želi trčati na 300 metara

Jamajčanski atletičar Usain Bolt takmičit će se u maju u trci na 300 metara, koja će biti održana na mitingu u češkom gradu Ostrava.

Organizatori su saopćili da će Bolt pokušati da obori rekord legendarnog Michaela Johnsona od 30,85 sekundi. Jamajčanin je već oborio Johnsonove rekorde na 100 i 200 metara.

Međunarodna atletska federacija (IAAF), međutim, ne priznaje rezultate ostvarene na stazama od 300 metara, pošto ta disciplina nije na programima velikih takmičenja.

Trka u Ostravi bit će održana 27. maja, a Bolt će, prema izveštajima medija, zaraditi više od 300.000 dolara. Organizatori su objavili da će Jamajčanina nagraditi sa dodatnih 30.000 dolara, ako postavi svjetski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti