Bolt: Želim trčati 9.4 na 100 metara

Bolt: Želim trčati 9.4 na 100 metara

Najbrži sprinter svih vremena Usain Bolt je kao jedan od glavnih ciljeva u nastavku karijere postavio granicu od 9.4 sekunde na 100 metara, ali se nada i kako će jednog dana zaigrati za Manchester United. Ipak, ovo prvo je realnije.

"Ovo je najuzbudljivija era muškog sprinta, ne samo zbog mojih rezultata. Pogledajte moje drugare sa Jamajke. Nesta Carter je nedavno trčao 9,8, a Yohan Blake isto vrijeme. Francuz Christophe Lemaitre je prvi bijelac koji je trčao ispod deset sekundi, a da o vremenima Taysona Gaya i Asaffe Powella ne govorim". 

"To samo pokazuje koliko je uzbuđenja na svakoj trci na 100 metara. Mislim da mogu da trčim 9,4 jer je sve moguće. Mnogi su vjerovali da ni 9,58 nisam u stanju da napravim pa se dogodilo", kaže svjetski i olimpijski prvak na 100 i 200 metara.

Pored atletike Usain Bolt mnogo prati i nogomet. Bio je prije godinu dana počasni gost Florentina Pereza na jednoj utakmici Real Madrida, a javno se deklarisao kao navijač Manchester Uniteda, za koji se nada da će jednog dana zaigrati. Treća strast su mu restorani, nedavno je jedan otvorio u rodnoj Jamajci.

"Želim da učinim u poslu isto toliko kao i u sportu. Gledaću da otvaram restorane na različitim mjestima i da budem svugdje prisutan", naglasio je Bolt, koji je nedavno potpisao s Pumom novi sponzorski ugovor koji ga čini najplaćenijim atletičarom u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.