Boltov rezultat sezone na 200 metara
Usain Bolt raspoložen i u Oslu

Miting u Oslu

Boltov rezultat sezone na 200 metara

M. Maksimović

Na mitingu Dijamantne lige u Oslu Usain Bolt trčao je u utrci na 200 metara te je pobijedio s rezultatom 19,86, što je najbrže vrijeme sezone na toj dionici.

Svjetski rekorder na ovoj dionici (19,19) Bolt je u kišnom Oslu istrčao 200 m za 57 stotinki brže od drugoplasiranoga Norvežanina Jaysume Saidyja Ndurea (20,43), a trećeplasirani Boltov sunarodnjak s Jamajke Mario Forsythe zabilježio je vrijeme 20,49.
Uz utrku na 200 metara, atletičari su u Oslu odradili još samo jednu sprintersku disciplinu, na 110 metara s preponama.U toj utrci je nastupilo šest Amerikanaca, a pobjedu je ostvario Aries Merritt sa 13.12.U skoku u dalj je slavio Južnoafrikanac Godfrey Khotso Mokoena sa 8.08, dok je u skoku u vis iznenadio Kyriakos Ioannou sa Kipra sa preskočenih 2.26 u prvom skoku.Andrey Silnov je bio drugi, treći Nijemac Raul Spank.

U ženskoj utrci na 800 metara Marokanka Halima Hachlaf također je istrčala najbolji rezultat sezone (1:58,27), a bila je brža od Ruskinje Marije Savinove (1:58,44) i trećeplasirane kontroverzne Južnoafrikanke Caster Semenyje (1:58,61).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.