Boltu ne odgovora vrijeme u Londonu

Nekoliko mjeseci prije početka igara

Boltu ne odgovora vrijeme u Londonu

M. Maksimović

Trener najbržeg čovjeka svijeta Jamajčanina Usaina Bolta Glen Mills naglasio je kako bi hladno londonsko ljeto moglo bitno odmoći u postizanju svjetskih rekorda na skorašnjim Olimpijskim igrama.

Nažalost, nisam siguran da je London idealno mjesto za postavljanje svjetskih rekorda. Upoznat sam s činjenicom da noći u kolovozu mogu biti hladne, a to nikako nije dobro ako namjeravate trčati rekord na 100 metara. Što se tiče Usaina, tu problema nema, on će u Londonu biti jači nego u Pekingu, izjavio je Mills, koji je potvrdio da Bolt neće trčati u štafeti na 4x400 metara.

Na prošlim Igrama u Pekingu Bolt je obarao svjetske rekorde na 100 i 200 metara te u štafeti na 4x100 metara, a godinu dana poslije u Berlinu postavio je novi rekord na stotci koji iznosi 9,58 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.