Bostonski maraton trčat će se i dogodine

Unatoč tragičnom događaju

Bostonski maraton trčat će se i dogodine

Edmir Škorić

Organizatori Bostonskog maratona, koji je u ponedjeljak bio meta bombaškog napada u kojem je poginulo troje, a ozlijeđeno više od 170 ljudi, najavili su da će se usprkos ovom tragičnom događaja utrka održati i 2014. godine. 

"Maraton je sastavni dio povijesti i tradicije naše zajednice, koju želimo nastaviti i na 118. Bostonskom maratonu 2014.", rekao je predsjednik Bostonske atletske asocijacije Tom Grilk. 

 

Dva i pol sata po završetku elitni dijela utrke na Bostonskom maratonu, u ciljnoj zoni, u dijelu za gledatelje, odjeknule su dvije eksplozije u kojima je poginulo troje, a ozlijeđeno više od 170 ljudi. 

 

"Ovo je tužan dan za Boston, za cijelu trkačku zajednicu i za sve one koji su ovdje došli s ciljem da uživaju u 117. maratonu. Ono što je trebao biti dan radosti, postao je dan u kojem je maraton bio od male važnosti", rekao je Grilk. 

 

On je naglasio da je "Boston jak i da će uspjeti nadići svu ovu tragediju". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti