Brazilac dva puta padao tokom maratona: "Neko mu mora reći"

Morao odustati

Brazilac dva puta padao tokom maratona: "Neko mu mora reći"

E. Škorić

Olimpijske igre u Tokiju privode se kraju.

U Japanu je bilo pakleno vruće, pa su pojedini sportisti i sportistkinje imali velike probleme, naročito oni koji su bili primorni na trčanje pod suncem.

U maratonu je zlato pripalo Kenijcu Eluidu Kipchogeu, koji je odbranio zlato iz Rija, ali je trku obilježilo i padanje Brazilca Daniela Do Nascimenta.

Ovaj uporni maratonac jednom je pao, ali nije htio da odustane, a zatim i drugi put. Tokom trke temperatura je iznosila 31 Celzijev stepen, a ukupno se preko 30 takmičara povuklo prije cilja.

23-godišnji Brazilac Do Nascimento se onesvijestio 25 km prije cilja, a dvije minute kasnije je nakon još jednog pada donio odluku da više ne trči.

Tokom TV prenosa mogli ste vidjeti kako se hvata za prsa i trbuh.

"Neko mu mora reći da prestane trčati. Zaista je teško gledati, to je rat iscrpljenosti", govorili su komentatori prenosa maratona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi