Briljirala Allyson Felix

Na američkim kvalifikacijama za OI

Briljirala Allyson Felix

A. Beganović

Američki atletičari ostvarili su tri ovogodišnja najbolja rezultata na kvalifikacijama za olimpijske igre u Londonu, koje se održavaju u gradu Eugenu.

Zablistala je sprinterka Allyson Felix, koja je 200 metara istrčala u vremenu 21,69 i postala prva atletičarka koja se ove sezone spustila ispod 22 sekunde, prenose agencije.

Trostruka svjetska prvakinja Carmelita Jeter (22,11 sekunde) i nekadašnja ''vlasnica'' najboljeg ovogodišnjeg rezultata Sanya Richards-Ross (22,22) uvrstile su se iza Felix.

Aries Merritt pobijedio je u utrci na 110 metara s preprekama s vremenom 12,93, što je za samo četiri stotinke slabije vrijeme od rekorda Kineza Liu Xianga. Svjetski prvak Jason Richardson je osvojio drugo mjesto s također dobrim rezultatom - 12,98.

U troskoku je dominirao svjetski prvak Christian Taylor, koji je skočio centimetar dalje (17,63) u odnosu na skok od prije mjesec dana. Dvoranski svjetski prvak William Claye s rezultatom 17,55 bio je drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije