Britancima će biti oduzeta srebrena medalja sa Olimpijskih igara

U štafeti 4X100 metara

Britancima će biti oduzeta srebrena medalja sa Olimpijskih igara

A. Čaušević

Nakon što je Chijindu Ujah bio pozitivana i na B nalaz na dopinškoj kontroli Velikoj Britaniji će kako trenutno stvari stoje biti oduzeta srebrena medalja u štafeti 4x100 metara. 

Britanci su na Olimpijskim igrama u Tokiju bili srebreni, ali će biti primorani da vrate medalju zbog novog pada Ujahua na doping testu.

Ujahu je privremeno bio suspendovan prošlog mjeseca jer je prekršio antidoping pravila na OI pošto su u njegovom uzorku otkrivene tvari koje je zabranila WADA.

Međunarodna agencija za ispitivanje (ITA) je danas objavila vijest da je i njegov B nalaz bio pozitivan pa je slučaj proslijeđen Jedinici za integritet atletike.

Zlatnu medalju osvojili su Talijani Lorenzo Patta, Marcell Jacobs, Fausto Desalu i Filippo Tortu, a ako se Britancima anulira rezultat Kanađanima će pripasti srebro, a Kinezima bronza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi