Brooks oslobođena optužbe
Sheri-Ann Brooks

Sprinterka ide u Berlinn

Brooks oslobođena optužbe

M. Maksimović

Sheri-Ann Brooks može odahnuti. Samo devet dana prije početka SP u Berlinu, sprinterka sa Jamajke je oslobođena optužbi za doping.



Kao što je poznato od ranije, Sheri-Ann Brooks se našla u grupi pet atletičara  koji su pali na doping testu na jamajčanskim trialsima. Pored Sheri-Ann Brooks tu su se našli 200-metraš Marvin Anderson, 400-metraši Allodin Fothergill i Lanceford Spence, odnosno Yohan Blake trening-partnera Usaina Bolta. Pomenuta petorka je bila pozitivna na metilheksanamin. Za sada je oslobođena Brooks zbog nepravilnosti prilikom analiziranja B uzorka


- Bilo je određenih nepravilnosti prilikom analize B uzorka pa tako komisija ne može potvrditi
rezultate A uzorka -
kaže Kent Gammon predsjednik JADCO-a, odnosno Jamajčanske disciplinske komisije.


Nakon ove odluke Sheri-Ann Brooks putuje u Berlin gdje će obaviti završne pripreme za nastup na SP-u. U svojoj karijeri je Sheri-Ann Brooks osvojila zlato na 100 metara 2006.godine, na igrama Commonwealtha, gdje je bila članica zlatne štafete Jamajke. Njen najbolji rezultat na 100 metara glasi 11.05, dok je na duploj dionici njeno najbrže vrijeme 22.78.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.