Carl Lewis ne može u Senat
Carl Lewis

Problem je mjesto prebivališta

Carl Lewis ne može u Senat

M. Maksimović

Bivši atletičar Carl Lewis, deveterostruki olimpijski pobjednik, neće se moći kandidirati za mjesto u Senatu u američkoj saveznoj državi New Jersey zato jer nije imao stalno prebivalište u toj državi najmanje četiri godine.

Pedesetogodišnji Lewis, član demokratske stranke, kupio je 2005. kuću u Medfordu u Mount Laurelu u državi New Jersey, a 2009. je dobio stalno prebivalište.Lewis je ogorčen izjavio da republikanski guverner Chris Christie pokušava na svaki način onemogućiti njegovu kandidaturu te je najavio tužbu.Lewis 1984. na olimpijskim igrama osvojio četiri zlatne medalje, a u idućih 12 godina još pet.

Na igrama u Los Angelesu 1984.godine, Lewis je bio zlatni na 100, 200 metara, skoku u dalj i štafeti 4x100 metara, dok je četiri godine kasnije je dodao još tri zlata i jedno srebro a medalje je osvajao u Barceloni 1992.godine (dva zlata) te u Atlanti 1996 kada je bio najbolji u skoku u dalj.Za svoje karijere Carl je osigurao nadimak "KIng Carl" i "Sin vjetra".Na svjetskim prvenstvima je osam puta bio zlatni, jednom srebrni i brončani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.