Čeković odustao na 400m u Mombasi
Daniel Čeković i Zolo Mutuku jučer na treningu na Mombasa Municipal stadionu

Čeković odustao na 400m u Mombasi

M. Skaka

Iako je bio najavljen kao jedan od tri favorita utrke na 400m 6. KCC/Atheltics Kenya mitinga koji se ovog vikenda održava u Mombasi, bh. trkač Daniel Čeković nije okončao utrku.

Vruće i vlažno vrijeme onemogućilo je atletičare na mitingu u Mombasi da daju svoj maksimum. Naš Daniel Čeković bio je jedan od favorita utrke, ali je smanjio brzinu i dopustio da ga tri konkurena preteknu, a onda odustao od utrke.

Bio sam vrlo iznenađen kada sam se jutros probudio i vidio koliko se vrijeme preko noći promijenilo.”, rekao je Čeković za afrički Daily Nation.

U utrci je slavio Kenijac Solomon Bwoga koji je 400m pretrčao za 49,7 sekundi.

U Mombasi, tridesetogodišnji Čeković će učestvovati još u utrkama na 5.000m i 10km.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.