Četiri rekorda sezone u Šangaju

Dijamantska liga

Četiri rekorda sezone u Šangaju

Na drugom ovogodišnjem mitingu atletske Dijamantne lige, održanom u Šangaju u Kini, oborena su četiri rekorda sezone.

Etiopljanka Genzebe Dibaba ostvarila je najbolje ovosezonsko vrijeme na 1.500 metara (3:57,77), Kenijka Milcah Chemos na 3.000 metara s (9:15,81), Etiopljan Hagos Gebrhiwet na 5.000 m (13:11,00), a najviše oduševljenja na stadionu uzrokovao je domaći atletičar Liu Xiang, koji je 110 m s preprekama pretrčao ispod 13 sekundi (12,97). 

 

Hrvatica Sandra Perković, koja nije nastupala dvije godine zbog dopinške kazne, pobijedila je u bacanju diska (68,24m) i ostvarila državni rekord, prenose agencije. 

 

U popularnoj disciplini na 100 m niko nije trčao ispod 10 sekundi, a slavio je jamajčanski atletičar Asafa Powell (10,02). U konkurenciji atletičarki koje su trčale na 200 m opet su bili najbolji Jamajčani - svjetka prvakinja Veronica Campbell-Brown (22,50) uvjerljivo je pobijedila ispred Amerikanke Carmelite Jeter (22,62). 

 

Naredni miting Dijamantne lige bit će održan 31. maja u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.