Chambers zlatni Blanka podbacila
Nova medalja za Chembersa nakon Valencije

Chambers i dalje pobjeđuje

Chambers zlatni Blanka podbacila

M. Maksimović

Dwain Chambers i Yevgeniya Polyakova novi su evropski prvaci u dvorani, dok je epitet najvećeg razočarenje posljednjeg dana pripao Blanki Vlašić koja je zauzela tek peto mjesto.

U finalu na 60 metara još jednom smo vidjeli raspoloženog Dwaina Chambersa koji je osvojio zlato sa istrčanih 6.46. Fabio Cerutti  i Emanuele Di Gregorio su osvojili srebro odnosno broncu sa istrčanih 6.56. Za kontraverznog Britanca ovo je druga medalja u dvorani. Prošle godine je osvojio srebro u Valenciji. Pored toga Chambers je srebro i broncu sa Svjetskog prvenstva iz Seville 1999. godine, odnosno evropsko srebro iz Budimpešte 1998. godine i zlato štafete iz Geteborga 2006. godine.

U finalu kod atletičarki na istoj dionici Ruskinja Yevgeniya Polyakova je do zlata došla sa najboljim
vremenom sezone 7.18, dok je najbolja juniorka Evrope Ezinne Okparaebo zaostala tri stotinke. Treća je bila Verena Sailer iz Njemačke sa 7.22.

U skoku u vis kod atletičarki je izostao obračun Ariane Friedrich i Blanke Vlašić jer je srebrna iz Pekinga
zastala na 1.96. Blanka je nakon dva lagana skoka na 1.87 i 1.92 neočekivano zapela na visini 1.96 što je na kraju bilo dovoljno za peto mjesto. Nijemica Friedrich je uzela zlato sa preskočenih 2.01,
dok se na drugo mjesto probila iskusna Ruth Beitia koja je letvicu preskočila na 1.99. Brončana medalja je pripala Viktoriyi Klyuginoj koja ja je tri puta rušila letvicu na 1.99.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.