Chicherova već preko dva metra
Anna Chicherova

Na mitingu u Chelyabinsku

Chicherova već preko dva metra

M. Maksimović

Svjetska prvakinja iz Daegua, Ruskinja Anna Chicherova prva je skakaćica u vis koja je u ovoj godini preskočila dva metra.

Ruskinja je to napravila na dvoranskom Memorijalu Lukashevitch u ruskom gradu Chelyabinsk, a pobjednički skok izvela je iz prvoga pokušaja. Ruskinja je potom triput rušila letvicu na 2.05 metara, što bi bio njezin lični i ruski dvoranski rekord.

U svojoj karijeri Chicherova ima jedno zlato i dva srebra sa posljednja tri svjetska prvenstva, dok je u dvorani jednom bila druga, jednom treća. Evropska prvakinja je bila u Madridu 2005.godine, dok je u Pekingu izborila broncu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.