Chuene se izvinio

Predsjednik JAR atletskog saveza znao

Chuene se izvinio

Predsjednik Južnoafričkog atletskog saveza izvinio se jer je negirao da zna za testiranje spola kojem je podvrgnuta svjetska prvakinja na 800m Caster Semenya u Južnoafričkoj Republici prije SP u Berlinu.

Leonard Chuene je izjavio kako je njegovo konstanto negiranje da zna za testove bila "kriva procjena" te se ispričao jer je zavaravao javnost. Rekao je da zna za testove provedene na Semenyi prije SP-a i da je htio zaštiti njenu privatnost.

Južnoafrički sportski dužnosnici su stalno govorili da su testovi na Semenyi bili provedeni izvan domovine, a ne u Južnoafričkoj Republici.

Međunarodni atletski savez je naredio test na spol za Caster Semenyu prije početka finala an 800 m na SP u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.