Čičerova preskočila 2.07
Ana Čičerova

Sjajan rezultat ruske atletičarke

Čičerova preskočila 2.07

M. Maksimović

Ruska visašica Ana Čičerova napravila je ruskom nacionalnom prvenstvu u Čeboksariju treći skok svih vremena preskočivši visinu od 2,07 metara, što je i najbolji rezultat ove sezone.

Čičerova je taj uspjeh postigla na svoj 29. rođendan, a samo su dvije atletičarke u istoriji imale bolje skokove - Blanka Vlašić 2008. u Zagrebu (208) i Štefka Kostadinova 1987 u Rimu (209), što je i svjetski rekord.

Čičerova je ovim skokom poslala ozbiljnu poruku Blanki Vlašić uoči Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Daeguu, a njezin skok je ujedno i ruski nacionalni rekord, jer je za jedan centimetar poboljšala visinu Jelene Slesarjenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.