Coleman oborio rekord legendarnog Mauricea Greenea iz 1998. godine

Mladi Amerikanac je novi svjetski rekorder u sprintu na 60 metara

Coleman oborio rekord legendarnog Mauricea Greenea iz 1998. godine

Mladi američki sprinter Christian Coleman je postao novi svjetski rekorder na 60 metara nakon nastupa na Dvoranskom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u Albaquerkeju.

Coleman je utrku na 60 metara istrčao za 6.34 sekundi i tako za pet stotinku popravio rekord koji je prije 20 godina postavio njegov legendarni sunarodnjak Maurice Greene.

Inače, Coleman je Greenovih 6.39 iz Madrida 1998. godine oborio i prošlog mjeseca u Clemsonu, ali zbog nepostojanja adekvatne opreme za mjerenje ovaj rekord nije mogao biti zvanično priznat.

Coleman iza sebe već ima nekoliko velikih rezultata, pa tako ovaj 21-sprinter u svojim vitrinama ima srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Londonu koje je održano prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi