Coleman odustao od nastupa na 200 metara, Adam Gemili najbrži  u kvalifikacijama
Colemanovo ime je dva sata uoči utrke maknuto sa liste takmičara

Amerikanac neće imati priliku da osvoji novu medalju

Coleman odustao od nastupa na 200 metara, Adam Gemili najbrži u kvalifikacijama

S. Pašalić

Britanac Adam Gemili bio je najbrži u svojoj grupi u utrci na 200 metara nakon što se povukao prvak u disciplini na 100 metara, Christian Coleman.

Gemili je istrčao 20.06 sekundi i bio najbrži u svojoj grupi, dok je prvak Dijamantske lige Noah Lyles iz SAD-a osvojio drugo mjesto sa vremenom 20.26.

Kanađanin Andre de Grasse, bronzani iz discipline na 100 metara, pobijedio je u svojoj grupi sa 20.20, a branitelj naslova, Turčin Ramil Guliyev je također uspio proći dalje.

Kada je riječ o Colemanu, on je dva sata prije utrke maknut sa liste takmičara i neće imati priliku da stigne do nove medalje. Također, još se ne zna da li će nastupiti na utrci 4x100 za SAD.

Top Komentari

crni1000
doping
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti