Conseslus Kipruto propušta početak sezone Dijamantske lige

Svjetski i olimpijski prvak

Conseslus Kipruto propušta početak sezone Dijamantske lige

A. Čaušević

Conseslus Kipruto neće nastupiti na otvaranju sezone Dijamantske lige u Monacu jer je pozitivan na koronavirus. 

Olimpijski i svjetski prvak na 3.000 s preponama je poslao poruku na Instagramu te poručio da se osjeća dobro, da nema simptome, ali nažalost da neće moći trčati u Monacu.

"Naš svijet prolazi kroz izazovno razdoblje i svi moramo biti odgovorni. Nažalost, moj test na COVID-19, koji je dio protokola u Monacu, bio je pozitivan i neću moći biti dio Dijamantne lige 14. kolovoza", napisao je on.

"Nemam nikakvih simptoma i bio sam u jako dobroj formi. Planirao sam srušiti svjetski rekord. Predugo je izvan Kenije", poručio je Kipruto.

[instagram]https://www.instagram.com/consesluskip/?hl=en[/instagram]

Poslije mitinga Dijamantne lige u Monacu atletičari će se takmičiti još na mitinzima u Stockholmu, Lausannei, Bruxellesu, Rimu i Napulju, Dohi i tek treba odrediti lokaciju u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi